Allmänna frågor

Vad är hemligheten bakom Koska Halvas kvalitet och läckra smak?
Halva har ett högt innehåll av tahini. Dess kvalitet och läckra smak är resultatet av att Koska tillverkar sin tahini 100 % från sesamfrön med sin expertis i produktion i sina egna kontinuerliga produktionsanläggningar.

 

Hur bearbetar Koska sina sesamfrön och tahini?
Koska tillverkar sin tahini 100 % från sesamfrön i sina egna kontinuerliga produktionsanläggningar. Vår tahini innehåller inga tillsatser eller konserveringsmedel.


Är tahini en näringsrik ingrediens?
Ja, tahini är naturligt rik på hälsosamma fetter, växtbaserat protein och kostfiber. Den innehåller också flera mineraler, såsom kalcium, magnesium och zink.

 

Vad är kolesterolhalten i tahini?
Tahini tillverkas 100 % av sesamfrön. Eftersom sesamväxten inte innehåller kolesterol är tahini också kolesterolfritt.

 

Varför blir halva oljig?
Halva är en naturlig och hållbar produkt utan tillsatta konserveringsmedel. Vid temperaturförändringar kan den bli oljig, men den förstörs inte. Om den lämnas utan lock kan den absorbera fukt och mjukna, men den återgår till sin ursprungliga konsistens om den trimmas med en kniv.


Vad är den optimala temperaturen och tiden för att smälta halva i ugnen för att enkelt sprida den på bröd eller bakverk?
Du kan värma den i 10 minuter vid 150-180 °C.


Finns Det Växtbaserat Protein i Tahini Halva?

Varje sesamfrö innehåller cirka 20% protein. Tahini tillverkat från sesamfrön erbjuder en hög andel växtbaserat protein, vilket gör det till en utmärkt proteinkälla för vegetarianer och veganer. Protein är en av kroppens byggstenar och är nödvändigt för muskelutveckling, reparation och upprätthållande av allmän hälsa.

Referenser

  1. Labban, L., & Sumainah, G. M. (2021). The Nutritive and Medicinal Properties of Tahini: A Review. Retrieved from https://api.semanticscholar.org/CorpusID:245932431.